HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Aglio Olio Met Grana Padano En Romatrostomaten
topBanner
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook

Lees meer

Dit is een klassiek pastagerecht uit de Italiaanse keuken; aan de spaghetti wordt enkel aglio (knoflook) en olio (olie) toegevoegd. De knoflook fruit je heel zachtjes in de olie, zodat de smaak lekker in de olie trekt. Oorspronkelijk bevat dit gerecht geen groenten, omdat het als eerst gang wordt gegeten maar onze variant bevat genoeg groenten!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Courgette

300 gram

Mini-romatomaten

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 leaves

Vers basilicum

2 tl

Gedroogde oregano

75 gram

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3213.312 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Oven
Pan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en haal de romatomaten van de tros. Leg de courgette en de romatomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

5

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de basilicum klein.

6

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan de spaghetti. Voeg vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum toe aan de spaghetti.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, grana padano en pijnboompitten.