Skip to main content
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat

3.8
(4,8K)

Parelgerst is een bijzonder ingrediënt. Het is namelijk de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. Bij dit gerecht serveer je de Italiaanse schapenkaas pecorino. Pecora betekent letterlijk schaap in het Italiaans.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Parelgerst

(Bevat: Gluten)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2259 kJ
Vetten8 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten69 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de courgette in blokjes.
2

Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de tomaat in parten. Snipper de sjalot.

3

Meng de courgette, tomaat en olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de parelgerst droog.
5

Smelt de roomboter in dezelfde wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Voeg de groenten toe.
6

Roer als de parelgerst klaar is de helft van de pecorino door de parelgerst. Schep ¾ van de groenten erbij.

Garneer met pijnboompitten en pecorino.
7

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop over de parelgerst en garneer met de pijnboompitten en overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders