HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Groentelasagne Met Aubergine En Wilde Spinazie
topBanner
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus

Lees meer

Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig! Zo kun je heel gemakkelijk je eigen roomsaus maken. Hier gebruik je o.a. Italiaanse kookroom met een lager vetgehalte dan gewone kookroom voor. De lasagne wordt extra lekker door de wilde spinazie, die een steviger blad heeft dan ‘gewone’ spinazie.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde rozemarijn

200 gram

Wilde spinazie

½ stuk(s)

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuk(s)

Lasagnebladen

(BevatGluten, Eieren)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)821 kcal
Energie (kJ)3435 kJ
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels4 g
Eiwitten28 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Wok
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik.

2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

5

Voeg de rozemarijn toe aan de saus en scheur de wilde spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

6

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

7

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige oude kaas.

8

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.