Skip to main content
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie

3.8
(182)

De kruidenroomkaas in dit recept bevat smaakmakers als bieslook, peterselie en knoflook. Het maakt dit gerecht lekker romig en geeft het recept een extra smaakboost!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten
Tarwe
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten
Noten
Pinda's
Sesamzaad
Mosterd
Soja
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Mini-romatomaten

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Pinda's, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Noten, Walnoten)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Mosterd, Soja, Ei, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3059 kJ
Energie (kcal)731 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels12.1 g
Eiwitten27.3 g
Zout1.1 g
Potassium689.3 mg
Calcium111 mg
Iron2.6 mg
Pan
Rasp
Hapjespan

Instructies

1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de tomaten.
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Verhit scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de courgette en de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten verder. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
3
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom. Voeg de roomkaas en de helft van de Goudse kaas toe en meng goed.
  • Snijd het basilicum fijn en voeg toe aan een andere kleine kom.
  • Voeg de walnoten en de overige Goudse kaas toe en meng goed.
  •  bewaar apart voor de garnering.
4
  • Voeg de pasta, het roomkaasmengsel, de zwarte balsamicoazijn en eventueel wat kookvocht toe aan de groenten.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de walnoot-basilicumtopping.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders