Skip to main content
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie

De kruidenroomkaas in dit recept bevat smaakmakers als bieslook, peterselie en knoflook. Het maakt dit gerecht lekker romig en geeft het recept een extra smaakboost!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Mini-romatomaten

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3059 kJ
Energie (kcal)731 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels12.1 g
Eiwitten27.3 g
Zout1.1 g
Potassium689.3 mg
Calcium111 mg
Iron2.6 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de tomaten.
Bakken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten verder. 
Topping maken
3
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de pesto en de helft van de kaas. 
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Meng in een andere kleine kom een topping van het basilicum, de walnootstukjes en de overige kaas. Bewaar ter garnering. 
Serveren
4
  • Voeg de pasta, het roomkaasmengsel en de zwarte balsamicoazijn toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de walnoot-basilicumtopping.

Weetje: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders