Skip to main content
Cheesy pizza
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het is de perfecte basis voor pasta- of pizzasauzen.

Labels:
Veggie
Familie
Comfortfood
Snelle bereiding
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

40 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3641 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten112.6 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout5.9 g
Potassium122.5 mg
Calcium21 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). 
  • Snijd de uien in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Laat het pizzadeeg in de koelkast tot je het gaat gebruiken in stap 3, zo blijft het deeg koel en heb je het beste resultaat.

Tomatensaus maken
2
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en de helft van de ui toe en bak 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de passata toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de witte kaas en meng in een kom met de geraspte kaas (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de pizza met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Pizza beleggen
3
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Besmeer het pizzadeeg met de tomatensaus.
  • Beleg de pizza met de gemengde kaas.
  • Verdeel de overige ui over de pizza.
  • Bak de pizza 12 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

 

Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Garneer met de barbecuesaus.
  • Verdeel over de borden, of serveer de pizza op een grote snijplank.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders