Pokébowl met garnalen en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met garnalen en avocado

Pokébowl met garnalen en avocado

2 porties | met sriracha-mayo en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zelf een pokébowl op tafel zetten? Met dit recept wordt dat een eitje! Je maakt de rijstbowl af met srirachamayo, avocaco, garnalen, zoetzure wortel-koolmix en furikake.

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Soja
Eieren
Sesamzaad
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

1 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Wittekool en wortel

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

160 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2776 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten72.4 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels5.2 g
Eiwitten19.8 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Breng 350 ml water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel en kook de sushirijst 12 - 15 minuten op laag vuur.
  • Zet daarna het vuur uit en laat afgedekt staan tot serveren.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kom 1 el witte balsamicoazijn met 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng met de dressing. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.
3
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de garnalen in 2 - 3 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar apart.
4
  • Roer de rijst los met een vork en roer de overige witte balsamicoazijn en suiker erdoor.
  • Verdeel de rijst over kommen en beleg met de garnalen, komkommer, avocado en wittekool en wortel.
  • Besprenkel met de sriracha-mayo en garneer met de furikake.