HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscoussalade Met Biefstukpuntjes Als Extra
topBanner
Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

Parelcouscoussalade met biefstukpuntjes als extra

met avocado, feta en koriander

Vlees als extra
Lees meer

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Avocado

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

240 stuk(s)

Biefstukpuntjes

50 gram

Veldsla

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème met oregano

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4385 kJ
Energie (kcal)1048 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten51 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn.

2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Dep de biefstukpuntjes droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de biefstukpuntjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

3

Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan van de pompoenpitten en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, avocado, koriander en veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de biefstukpuntjes erop. Verkruimel de feta erboven. Garneer met de pompoenpitten en de basilicumcrème met oregano.