Pokébowl met garnalen en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met garnalen en avocado

Pokébowl met garnalen en avocado

2 porties | met srirachamayo en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zelf een pokébowl op tafel zetten? Met dit recept wordt dat een eitje! Je maakt de rijstbowl af met srirachamayo, avocaco, garnalen, zoetzure wortel-koolmix en furikake.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Mosterd
Soja
Eieren
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Wittekool en wortel

160 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2893 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten18.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pot with Lid
Kom
Grillpan of koekenpan

Instructies

1
  • Breng 350 ml water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel en kook de sushirijst 12 – 15 minuten op laag vuur.
  • Draai daarna het vuur uit, dek de pan af en zet opzij tot serveren.
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kom 1 el wittewijnazijn met 1 tl suiker.
  • Voeg de wortel-koolmix toe aan de kom en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.
3
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de garnalen in 2 - 3 minuten gaar, haal uit de pan en houd apart.
4
  • Roer de rijst los met een vork en roer de overige wittewijnazijn en suiker erdoor.
  • Serveer de rijst in kommen en beleg met de garnalen, komkommer, avocado en wortel-koolmix.
  • Besprenkel met de srirachamayo en garneer met de furikake.