topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza salsiccia

Pizza salsiccia

2 porties | met boerenworst, mozzarella en vers basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Vrij vertaald betekent salsiccia "worstjes" in het Italiaans. Voor onze versie maak je deze pizza met kruidige boerenworst als topping.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

200 gram

Passata

2 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode peper

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Pizzabodem

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5082 kJ
Energie (kcal)1215 kcal
Vetten62.9 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten99.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels8.2 g
Eiwitten59.9 g
Zout4.3 g

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukken.
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. 
2
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het vel van de worst open en knijp het vlees uit het vel.
  • Verdeel het worstvlees in kleine stukken.
3
  • Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. 
  • Beleg de pizza met de ui, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak), het worstvlees en de mozzarella. 
  • Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 

 

4
  • Bak de pizza's 13 - 15 minuten in de oven.
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en garneer de pizza's met het basilicum.