Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

+/- 10 stuks | met bosbessenjam

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf scones en serveer ze met bosbessenjam en onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Spelt
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

260 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

150 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

70 gram

[Plantaardige] roomboter

55 gram

Suiker

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6195 kJ
Energie (kcal)1481 kcal
Vetten80.9 g
waarvan verzadigd51.5 g
Koolhydraten164.4 g
waarvan suikers70.8 g
Vezels5.6 g
Eiwitten20.3 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Kom
Hoge kom
Garde
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 gram suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk en rozijnen toe en kneed tot een gelijkmatig deeg.  
2
  • Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. 
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 15 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone met een garde (zie Tip).
  • Meng de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar het roommengsel en de jam in de koelkast tot serveren.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het iets zoeter wilt maken.

4
  • Laat de scones goed afkoelen.
  • Serveer ze daarna op een schaal met de zelfgemaakte clotted cream en de bosbessenjam.