Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt
Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

met pecorino en basilicum

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Tags:
Family
•Veggie
•Extra Veggies
Allergens:
Wheat
•Milk
•Soy
•Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Romano pepper

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

5 g

Fresh basil

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

80 g

Vegan mince

(Contains Soy, Barley)

½ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories852 kcal
Energy (kJ)3565 kJ
Fat36.8 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate91.2 g
Sugar23.4 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein35.4 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het vegan gehakt en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het vegan gehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 1 - 2 minuten mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de tomatenblokjes, de overige Italiaanse kruiden en 1/2 tl suiker per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen.
Saus afmaken
3
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Voeg de mascarpone en het gehakt toe aan de pan en meng goed door. Laat 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Voeg de spaghetti en 1 el kookvocht per persoon toe en meng door.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.