Skip to main content
Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

Bakbox | Scones met zelfgemaakte clotted cream

+/- 10 stuks | met rozijnen en bosbessenjam

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf scones en serveer ze met bosbessenjam en onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Spelt
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

260 gram

Speltbloem

(Bevat: Spelt Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

150 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten: Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

70 gram

[Plantaardige] roomboter

55 gram

Suiker

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6195 kJ
Energie (kcal)1481 kcal
Vetten80.9 g
waarvan verzadigd51.5 g
Koolhydraten164.4 g
waarvan suikers70.8 g
Vezels5.6 g
Eiwitten20.3 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Kom
Hoge kom
Rasp
Garde
Kleine kom

Instructies

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 gram suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk en de rozijnen toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Scones maken
2
  • Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. 
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze een licht gebruind korstje hebben. Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.
Toppings voorbereiden
3
  • Voeg aan een hoge kom de slagroom en 15 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de geklopte slagroom, de citroenschil en de mascarpone met een garde (zie Tip).
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar het roommengsel en de jam in de koelkast tot serveren.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het te zuur vindt.

Serveren
4
  • Laat de scones goed afkoelen.
  • Serveer ze daarna op een schaal met de zelfgemaakte clotted cream en de bosbessenjam.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Valentijnsdag red velvet truffels

Valentijnsdag red velvet truffels

om te delen | met witte chocolade
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met feta, verse kruiden en frisse rucolasalade
Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

met couscous, mesclun, amandelen en gomasio
Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

met dragon, citroen en romige courgettesaus
Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

met citroen, venkel en aardappelpuree
Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

Fusion taco's met zalm in zoete sojadressing

met mangosalade, knoflookmayo en zelfgemaakte frieten
Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

met kruidenolie en olijf-paprikasaus
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Tonnato-stijl tonijnsalade

Tonnato-stijl tonijnsalade

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met sugarsnaps, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!