HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Couscous Met Runderworstjes, Koolrabi En Labne
topBanner
Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne

Kruidige couscous met runderworstjes, koolrabi en labne

Lees meer

Deze mandarijn zorgt in je kruidige couscous voor een frisse, zure tegenhanger. De runderworstjes zijn al met paprika gekruid, maar je brengt ze nog verder op smaak met ui, koolrabi, kaneel en komijn. De frisse salade maakt het gerecht af.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Sinaasappel

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kaneel

4 stuk(s)

Runderworstjes met paprika kruiden

60 gram

Mesclun

60 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3201 kJ
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels14 g
Eiwitten43 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm en snipper de ui. Pel de mandarijn en snijd in grove blokjes.

2

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in de pan met deksel en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworstjes 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

4

Bak de ui, koolrabi, komijn en kaneel 2 minuten op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak, afgedekt 18 - 20 minuten op middelmatig vuur. Voeg de laatste 5 - 6 minuten de runderworstjes toe.

5

Meng ondertussen in een saladekom de mesclun slamelange, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de couscous en mandarijn toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de couscous en runderworstjes over de borden. Serveer met de salade en garneer met de labne.