Skip to main content
Kip met gember-woksaus en sperziebonen
Kip met gember-woksaus en sperziebonen

Kip met gember-woksaus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

4.2
(1,4K)

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Bloemkoolrijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Kipfiletblokjes

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)1672 kJ
Energie (kcal)400 kcal
Vetten15.5 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten29.7 g
waarvan suikers18 g
Vezels7.9 g
Eiwitten31.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Waterkoker
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Koken
2
  • Voeg 250 ml kokend water per persoon toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur verder.
  • Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut en giet daarna af. Houd warm tot serveren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.
Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten de woksaus toe aan de kip en per persoon: 1 tl honing en 1 el water.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders