Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

5 gram

Verse dille

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2669 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.1 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water, met een flinke snuf zout, aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar, spoel daarna af met koud water en bewaar apart.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Dressing maken
2

Snipper de rode ui. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de rode ui erdoor.

Komkommer snijden
3

Snijd van de komkommer 4 plakken per persoon af om het broodje mee te beleggen. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng deze in de saladekom met de dressing en de rode ui. Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

Zalmsalade maken
4

Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de rest van de rode ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten, beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.

Salade afmaken
5

Meng de rucola en veldsla met de komkommer en rode ui in de saladekom. Voeg ook de sperziebonen toe.

Serveren
6

Beleg de broodjes met de zalmsalade en de plakjes komkommer. Leg op ieder bord een broodje en serveer de sperziebonensalade erbij.