De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Green beans
½ piece
Red onion
½ piece
Cucumber
1 piece
Wholewheat bread roll
5 g
Fresh dill
80 g
Hot smoked salmon flakes
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water, met een flinke snuf zout, aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar, spoel daarna af met koud water en bewaar apart.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.
Snipper de rode ui. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de rode ui erdoor.
Snijd van de komkommer 4 plakken per persoon af om het broodje mee te beleggen. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng deze in de saladekom met de dressing en de rode ui. Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de rest van de rode ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten, beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.
Meng de rucola en veldsla met de komkommer en rode ui in de saladekom. Voeg ook de sperziebonen toe.
Beleg de broodjes met de zalmsalade en de plakjes komkommer. Leg op ieder bord een broodje en serveer de sperziebonensalade erbij.