HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVolkoren Pita Met Kipgyros
topBanner
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki

Balans
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Buffelyoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ui

½ bakje(s)

IJsbergsla en veldsla

½ stuk(s)

Rode peper

2 tl

Gemalen komijnzaad

200 gram

Kipgyros

4 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers37.0 g
Vezels14 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met komkommer en buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in repen.Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit 1 tl komijn per persoon in een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur, totdat de komijn begint te geuren.Voeg de olijfolie, de ui en de overige knoflook toe aan de hapjespan. Bak nog 3 minuten.

3

Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten, of tot de gyros gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven.Haal ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd in repen. Meng de helft van de munt door de tzaziki.

4

Serveer alles op verschillende borden of in kommetjes. Laat iedereen zelf de volkoren pita's vullen met sla, tzaziki, gyros en munt. Garneer naar smaak met rode peper.