.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
120 gram
Buffelyoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuk(s)
Ui
½ bakje(s)
IJsbergsla en veldsla
½ stuk(s)
Rode peper
2 tl
Gemalen komijnzaad
200 gram
Kipgyros
4 stuk(s)
Volkoren pitabroodje
(BevatGlutenbevattende granen)10 gram
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de helft van de knoflook in een kom met komkommer en buffelyoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de ijsbergsla in repen.Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper fijn.Verhit 1 tl komijn per persoon in een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur, totdat de komijn begint te geuren.Voeg de olijfolie, de ui en de overige knoflook toe aan de hapjespan. Bak nog 3 minuten.
Voeg de kipgyros toe aan de smaakmakers en bak 4 - 6 minuten, of tot de gyros gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Bak de volkoren pita's 3 - 5 minuten in de oven.Haal ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd in repen. Meng de helft van de munt door de tzaziki.
Serveer alles op verschillende borden of in kommetjes. Laat iedereen zelf de volkoren pita's vullen met sla, tzaziki, gyros en munt. Garneer naar smaak met rode peper.