Zuurkool is een van de weinige groenten die niet direct, vers van het land, op jouw bord belandt. Zuurkool heeft namelijk wat tijd nodig. Je leest hier alles over op ons blog. Dit keer heeft de zuurkool een bijzondere smaak, er is namelijk witte wijn aan toegevoegd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
⅓ stuk(s)
Ananasringen
20 gram
Pecannoten
20 gram
Gele rozijnen
250 gram
Zuurkool
50 gram
Oude-kaasplakken
½ el
Roomboter
scheutje
Melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (eigenheimer).
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de ananas in blokjes van ½ cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip). Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.
Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.
Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.