Skip to main content
Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen
Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven

3.1
(4,7K)

Zuurkool is een van de weinige groenten die niet direct, vers van het land, op jouw bord belandt. Zuurkool heeft namelijk wat tijd nodig. Je leest hier alles over op ons blog. Dit keer heeft de zuurkool een bijzondere smaak, er is namelijk witte wijn aan toegevoegd!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Noten
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

Ananasringen

20 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

20 gram

Gele rozijnen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

250 gram

Zuurkool

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3134 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten87 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g

Benodigdheden

Deksel
Oven
Pan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (eigenheimer).

2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Snijd de ananas in blokjes
3

Snijd ondertussen de ananas in blokjes van ½ cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip). Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

5

Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de pecannoten
6

Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders