topBanner
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-walnotenbroodje

Lees meer

Deze soep maak je met wortel en tomaat. Samen zorgen ze voor een zoete smaak en een mooie, diep oranje kleur. De buffelmozzarella maakt de soep romig en zacht en het basilicum zorgt voor een fris accent. Het knapperig gebakken rozijnen-notenbroodje maakt het gerecht af!

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Peen

4 stuks

Tomaat

12 takje

Vers basilicum

2 stuks

Bruin rozijn-walnootbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Noten)

250 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3163 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout4.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de peen in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

4

Bak ondertussen het rozijnen-notenbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het noten-rozijnenbrood open en beleg met de helft van de mozzarella.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.