Skip to main content
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-walnotenbroodje

4.1
(538)

Deze soep maak je met wortel en tomaat. Samen zorgen ze voor een zoete smaak en een mooie, diep oranje kleur. De buffelmozzarella maakt de soep romig en zacht en het basilicum zorgt voor een fris accent. Het knapperig gebakken rozijnen-notenbroodje maakt het gerecht af!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Selderij
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peen

2 stuk(s)

Tomaat

6 bosje(s)

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

1 stuk(s)

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Bevat: Gluten, Noten)

125 gram

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3163 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de peen in dunne, halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

Soep maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Bakken en scheuren
4

Bak ondertussen het rozijnen-notenbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het noten-rozijnenbrood open en beleg met de helft van de mozzarella.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders