Volkoren couscous met blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren couscous met blauwe kaas

Volkoren couscous met blauwe kaas

met gebakken peer en cranberry-pittenmix

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Peer

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

60 gram

Volkoren couscous

10 gram

Cranberry-pittenmix

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

50 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

125 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)823 kcal
Energie (kJ)3442 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers46 g
Vezels13.5 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer, inclusief schil, in partjes.

Groenten in de oven
2

Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de rode ui, de gedroogde tijm en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten. Schep halverwege om. Weeg ondertussen de volkoren couscous af (je gebruikt niet alle couscous die je ontvangt), meng in een saladekom met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Cranberry-pittenmix roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peer bakken
4

Verhit vervolgens de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer 7 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de honing toe. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met de volkoren couscous en meng goed. Laat de groenten en couscous even afkoelen en schep er voorzichtig de gemengde sla door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de salade op de borden, bestrooi met de Danablu en de cranberry-pittenmix. Garneer met de partjes peer. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.