Skip to main content
Veggie + Protein - Penne met gekruide gehaktballetjes als extra
Veggie + Protein - Penne met gekruide gehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne met gekruide gehaktballetjes als extra

in aubergine-roomsaus met semi-gedroogde tomaten en basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekte was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Slagroom

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Rucola

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

½ el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten17.9 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.6 g
Eiwitten6.9 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Aubergine bakken
2
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de groentebouillon.
  • Voeg de slagroom en de gehaktballetjes toe en kook, afgedekt, 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van het basilicum door de saus met de gehaktballetjes.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep de pasta over de rucola.
  • Garneer met de overige Italiaanse kaas en het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes