Veggie + protein - Lasagne met spinazie en rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Lasagne met spinazie en rundergehakt

Veggie + protein - Lasagne met spinazie en rundergehakt

met zelfgemaakte roomsaus

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

120 gram

Rundergehakt

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse oregano

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 leaves

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5496 kJ
Energie (kcal)1314 kcal
Vetten81 g
waarvan verzadigd42.4 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels6 g
Eiwitten65 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

•Bakplaat
•Bakpapier
•Wok
•Garde
•Ovenschaal

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven.

.
2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.

.
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg â…“ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

.
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, â…“ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op de maat van jouw ovenschaal. Schenk een laagje saus in de ovenschaal.

.
5

Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je gebruikt niet veel saus per laag, omdat je met verse bladen werkt.

.
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.