HelloFresh
topBanner
Tostada's met Mexicaans kipgehakt

Tostada's met Mexicaans kipgehakt

met een frisse salade van mais en tomaat

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de passata in sommige boxen vervangen door geblikte tomatenstukjes.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/4 blik per persoon. Voeg de tomaten in blik in stap 2 toe in plaats van de passata, maar laat eventueel 1 - 2 minuten langer pruttelen zodat de saus niet te nat blijft. Volg het recept verder zoals omschreven.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

6 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 blik

Maïs in blik

1 pak

Passata

2 stuks

Pruimtomaat

2 tl

Mexicaanse kruiden

½ stuks

Limoen

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3512 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snijd de pruimtomaat in blokjes.Giet de mais af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4

Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat in een saladekom.Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout en knijp er één limoenpartje per persoon over uit.Serveer de tostada's met de overige limoen.