Tostada's met Mexicaans kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada's met Mexicaans kipgehakt

Tostada's met Mexicaans kipgehakt

met een frisse salade van mais en tomaat

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de passata in sommige boxen vervangen door geblikte tomatenstukjes. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/4 blik per persoon. Voeg de tomaten in blik in stap 2 toe in plaats van de passata, maar laat eventueel 1 - 2 minuten langer pruttelen zodat de saus niet te nat blijft. Volg het recept verder zoals omschreven.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

3 stuk(s)

Witte tortilla

50 gram

Geraspte cheddar

¼ stuk(s)

Limoen

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3512 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16 g
Vezels4.9 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snijd de pruimtomaat in blokjes.Giet de mais af.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten beschermen onze cellen tegen schadelijke invloeden.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

Tostadas maken
3

Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Serveren
4

Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat in een saladekom.Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout en knijp er één limoenpartje per persoon over uit.Serveer de tostada's met de overige limoen.