Spinaziestamppot met boerenworst en vleesjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestamppot met boerenworst en vleesjus

Spinaziestamppot met boerenworst en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum

Hazelnoten bevatten veel vitaminen, waaronder vitaminen B en een hoge hoeveelheid aan vitamine E. Hazelnoten zijn dus erg gezonde noten!

Allergenen :
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

¾ el

Mosterd

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

60 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten57.2 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels17 g
Eiwitten33.5 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Jus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het vel van de boerenworst open. Knijp het worstvlees uit het vel en in de pan. Voeg de ui toe en bak het vlees in 2 - 3 minuten los. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 1/2 el mosterd, 1 el roomboter, 1/2 el ketjap en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door en blus af met de aangegeven hoeveelheid water. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.

Koken en roosteren
4

Hak de hazelnoten grof. Verhit een tweede koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten 2 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Scheur de spinazie boven de pan in grove stukken en bak nog 1 minuut, of tot alles geslonken is. Zet het vuur uit.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en 1 tl mosterd per persoon toe. Voeg eventueel roomboter toe naar smaak. Voeg vervolgens de knoflookspinazie en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en houd warm tot serveren. Snijd het verse basilicum in fijne reepjes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schep de champignon-vleesjus over de stamppot. Garneer met de geroosterde hazelnoten en het verse basilicum.