Smoked salmon starter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Smoked salmon starter

with lemon and arugula | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

40 gram

Rucola

8 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1384 kJ
Energie (kcal)331 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten4.6 g
waarvan suikers2.9 g
Vezels2.8 g
Eiwitten15.9 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

•Kom
•Staafmixer

Instructies

1
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and scoop out the flesh into a bowl.
  • Juice half of the lemon into the bowl. Cut the other half into wedges.
  • Add the crème fraîche, season with salt and pepper, and blend into a smooth consistency with an immersion blender. 
2
  • Serve the smoked salmon on two plates. 
  • Season lightly with salt and pepper. 
  • Scatter the arugula leaves over the smoked salmon.
3
  • Top with small dollops of the avocado crema. 
  • Drizzle the lemon-infused olive oil over the dish. 
  • Garnish with the lemon wedges.