HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Met Stroganoff Saus
topBanner
Steak met stroganoff-saus

Steak met stroganoff-saus

met verse pappardelle

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Verse bladpeterselie

300 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ el

Tomatenpuree

100 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Runderbouillon

1 el

Bloem

1 el

Rode wijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd23.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels8 g
Eiwitten51 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Veeg de kastanjechampignons, cantharellen en beukenzwam schoon met keukenpapier. Snijd de kastanjechampignons in plakken en verwijder de harde steeltjes van de cantharellen. Snijd eventueel de cantharellen en de beukenzwammen kleiner. Hak de bladpeterselie grof.

2

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie TIP). Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche,1 tl mosterd per persoon, peper en zout erdoor. Laat zachtjes koken tot de rest van je gerecht klaar is.

4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de pappardelle, afgedekt, 4 - 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Verhit de 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff saus.

6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de kogelbiefstuk tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.