Roerei met tomaat en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

geserveerd met gebakken aardappelen en frisse salade

Van frittata tot shakshuka - met eieren kun je ook met de avondmaaltijd alle kanten op. Vandaag maak je roerei met lekker veel verse ingrediënten. De tomaat maakt het zoet en fris, terwijl de feta zorgt voor pit.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Bosui

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3653 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Beng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.