Pad thai met kippendij en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai met kippendij en garnalen

Pad thai met kippendij en garnalen

met zoetzure komkommer en pinda's

Pad thai is een streetfoodgerecht uit Thailand. Met dit recept doe je eer aan dit gerecht met authentieke smaakmakers zoals vissaus, sojasaus en verse koriander.

Allergenen :
Tarwe
Pinda's
Schaaldieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

5 gram

Verse koriander en munt

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

60 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

50 gram

Kippendijreepjes

10 ml

Sojasaus

5 ml

Vissaus

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3184 kJ
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten97.1 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels6.4 g
Eiwitten33.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.

Komkommer bereiden
2

Meng in een grote kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe en roer goed door. Bewaar apart en schep af en toe om (zie Tip).

Tip: Hou je van extra pit? Voeg dan wat van de rode peper toe aan de komkommer.

Noedels koken
3

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 2 - 3 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bewaar apart.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel en de sjalot toe. Roerbak 4 - 5 minuten. Ris ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt en de koriander fijn. Hak de pinda's grof en snijd de limoen in parten.

Roerbakken
5

Voeg de rode peper (s), garnalen en kip toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten en voeg daarna de sojasaus, vissaus en zoete Aziatische saus toe. Roerbak nogmaals 2 - 3 minuten. Voeg de noedels toe en roer goed door, roerbak 1 - 2 minuten en knijp er 1 partje limoen per persoon boven uit.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus en vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden en garneer met de pinda's en verse kruiden. Serveer met de zoetzure komkommer en de overige partjes limoen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen