Skip to main content
Oosters vispakketje met heekfilet
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's

Wist jij dat heek ook wel mooie meid wordt genoemd?

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

Bosui

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

1 stuk(s)

Heekfilet

½ zakje(s)

Vietnamese saus

150 gram

Jasmijnrijst

5 gram

Verse koriander en munt

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2229 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten7 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers8 g
Vezels7.9 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng, in één pan met deksel, ruim water aan de kook voor zowel de rijst als de sperziebonen.

Snijden
2

Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Vispakketjes maken
3

Scheur 1 vel aluminiumfolie af per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Verdeel hier de paprikareepjes over en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Leg de heekfilet met de huid naar beneden op de paprika en bedek met de Vietnamese saus, het witte deel van de bosui en de knoflookplakjes. Bestrooi met peper en zout en vouw dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 12 - 15 minuten in de oven.

Rijst koken
4

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen 8 - 10 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.

Smaakmakers snijden
5

Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in partjes. Meng de munt en koriander met de rijst en sperziebonen in de pan, en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Vouw ze half open en bestrooi met het groene deel van de bosui en de pinda's. Schep de kruidenrijst met sperziebonen ernaast en schenk wat van het vocht uit het pakketje over de rijst. Garneer met de limoenpartjes.

Tip: Pas op: er kan hete stoom uit de pakketjes komen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Pastasalade met rode paprikapesto

Pastasalade met rode paprikapesto

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Gegarneerd met pittige lenteui
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Thaise noedels met snijbonen en zoete honingpinda’s

Een typisch Thais gerecht met omeletreepjes en koriander
Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Deze extra grote paprika’s zijn gemakkelijk te vullen
Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto

Gnocchi uit de oven met courgette, grana padano en pesto

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon

Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon

Kruidige lentetabouleh

Kruidige lentetabouleh

Met appel en geitenkaas
Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf

Aardappeltortilla met paprika, feta en een maiskolf

Oosterse noedels met kip en pikante soja-rode pepersaus

Oosterse noedels met kip en pikante soja-rode pepersaus

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kippendijfilet is extra mals van smaak
Oosterse omelet en glasnoedelsalade met kiwi en pinda’s

Oosterse omelet en glasnoedelsalade met kiwi en pinda’s

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Preisoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes