Skip to main content
Oosters vispakketje met heekfilet
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's

Wist jij dat heek ook wel mooie meid wordt genoemd?

Allergens:
Vis
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

0.17 bunch

Scallions

½ piece

Bell pepper

100 g

Green beans

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains: Vis)

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

150 g

Jasmine rice

5 g

Fresh coriander & mint

10 g

Salted peanuts

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2229 kJ
Calories533 kcal
Fat7 g
Saturated Fat1 g
Carbohydrate83 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng, in één pan met deksel, ruim water aan de kook voor zowel de rijst als de sperziebonen.

Snijden
2

Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Vispakketjes maken
3

Scheur 1 vel aluminiumfolie af per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Verdeel hier de paprikareepjes over en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Leg de heekfilet met de huid naar beneden op de paprika en bedek met de Vietnamese saus, het witte deel van de bosui en de knoflookplakjes. Bestrooi met peper en zout en vouw dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 12 - 15 minuten in de oven.

Rijst koken
4

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen 8 - 10 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.

Smaakmakers snijden
5

Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in partjes. Meng de munt en koriander met de rijst en sperziebonen in de pan, en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Vouw ze half open en bestrooi met het groene deel van de bosui en de pinda's. Schep de kruidenrijst met sperziebonen ernaast en schenk wat van het vocht uit het pakketje over de rijst. Garneer met de limoenpartjes.

Tip: Pas op: er kan hete stoom uit de pakketjes komen!

This week's must-try HelloFresh recipes