Skip to main content
Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en verse basilicum

4.3
(83)
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

35 g

Semi-dried tomato mix

90 g

Penne

120 g

Beef mince

0.99 teaspoon

Ground paprika

50 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh basil

40 g

Arugula

25 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

60 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories507 kcal
Energy (kJ)2122 kJ
Fat44.7 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate16.4 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein6.6 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Casserole

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel voor de penne en bereid de bouillon.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Hak de semi-gedroogde tomaten grof.
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine 8 - 10 minuten rondom bruin.
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook, semigedroogde tomaat en het rundergehakt 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentenbouillon.
  • Voeg de slagroom toe en laat nog 4 - 5 minuten pruttelen.
4
  • Snijd de basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.
  • Roer de penne, helft van de pecorino, helft van de basilicum en de aubergine door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de penne over de diepe borden.
  • Werk af met de overige pecorino en garneer met de overige verse basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes