Skip to main content
Schelvisfilet met linzen en spekjes
Schelvisfilet met linzen en spekjes

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Met wortel en prei

3.8
(607)

Snel, weinig afwas én om je vingers bij af te likken – wat wil je nog meer? Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en lijkt qua smaak dan ook veel op kabeljauw, het is alleen wat zachter van structuur. De linzen in dit gerecht zijn niet alleen lekker, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Linzen zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

½ piece

Leek

25 g

Bacon lardons

½ can

Lentils

1 piece

Fillet of haddock

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories438 kcal
Energy (kJ)1833 kJ
Fat19.5 g
Saturated Fat2.7 g
Carbohydrate30.8 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein28.4 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van 1/2 cm en de prei in fijne ringen.

Groenten bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur of totdat ze naar wens zijn. De peen mag knapperig blijven.

Spekblokjes uitbakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.

Mengen
4

Voeg de spekblokjes, de linzen en per persoon 1 tl witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout (zie TIP).

Tip: TIP: Let op: spek is al zout van zichzelf. Proef goed en breng dit gerecht vooral op smaak met peper.

Vis bakken
5

Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.

This week's must-try HelloFresh recipes