Skip to main content
Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus
Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Veggie + protein - Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Met gebakken witlof

4.3
(78)

USP: Knapperige bittere witlof (kan eventueel ook worden meegekookt) met room. makkelijk, comfort.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Endive

120 g

Diced chicken breast

100 g

Pre-cut ​​mushroom mix

100 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories566 kcal
Energy (kJ)2367 kJ
Fat53.1 g
Saturated Fat23.3 g
Carbohydrate12.1 g
Sugar10 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein7.3 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  •  Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. 
  • Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de kipfiletstukjes, paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe (zie tip) en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de slagroom en rode wijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. 
  • Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat?

This week's must-try HelloFresh recipes