Skip to main content
Snelle garnalencurry met broccolirijst
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika

4.3
(4,4K)

Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen. Het gerecht is ook nog eens rijk aan foliumzuur, wat je onder andere energie geeft. Een goede maaltijd dus voor het sporten, of wanneer je wat extra energie nodig hebt.

Tags:
Lactose Free
Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Jasmine rice

100 g

Broccoli rice

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

2 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Bell pepper

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

125 milliliters

Coconut milk

90 g

Shrimp

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories388 kcal
Energy (kJ)1624 kJ
Fat34.7 g
Saturated Fat21.2 g
Carbohydrate13.4 g
Sugar7.8 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein3.9 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel (zie Tip). Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

• Pers ondertussen de knoflook of snijd de peper fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Tip: In jouw box zit meer rijst dan je nodig hebt voor dit recept, dus weeg van tevoren de juiste hoeveelheid af. De overige rijst is lekker in een salade of meegekookt in een soep.

Bakken en koken
2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut.

• Voeg de paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

Garnalen bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur.

• Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn.

• Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden.

• Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.

This week's must-try HelloFresh recipes