Skip to main content
Ribeye met zelfgemaakte chimichurri
Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

met maiskolf en krieltjes uit de oven

4.1
(1,3K)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Corn on the cob

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

⅘ pinch

Chili flakes

0.3 piece

Cucumber

½ piece

Rib eye steak

50 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Red wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories699 kcal
Energy (kJ)2925 kJ
Fat38.9 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate71.7 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein11.3 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Haal de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Mais en paprika bakken
2

Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Smeer de maiskolf in met een klontje boter per persoon en bestrooi met peper en zout. Leg de laatste 20 minuten de maiskolf tussen de krieltjes in de oven. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in lange reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Chimichurri maken
3

Ris de blaadjes oregano van de takjes. Snijd de koriander, oregano en bladpeterselie zeer fijn. Meng in een kleine kom de verse kruiden met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1tl rodewijnazijn, en indien je van pittig houdt 1/8 tl chiliflakes per persoon, peper en zout. Meng goed door en laat staan tot serveren.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de paprikareepjes met de komkommer en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Ribeye bakken
5

Bestrooi beide zijden van de ribeye met peper en zout en wrijf het er goed in. Verhit in een koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op hoog vuur en bak de ribeye, zodra de pan goed heet is, 2 - 4 minuten per kant. Haal hem uit de pan, verpak de ribeye in aluminiumfolie en laat nog even rusten.

Serveren
6

Schep de maiskolf en krieltjes op de borden. Serveer de paprikasalade ernaast en garneer deze met de zure room. Snijd de ribeye tegen de draad in in reepjes en garneer het vlees met de chimichurri.

This week's must-try HelloFresh recipes