Skip to main content
Ribeye met zelfgemaakte chimichurri
Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

Ribeye met zelfgemaakte chimichurri

met maiskolf en krieltjes uit de oven

4.1
(1,3K)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Corn on the cob

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

⅘ pinch

Chili flakes

0.3 piece

Cucumber

½ piece

Rib eye steak

50 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Red wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories699 kcal
Energy (kJ)2925 kJ
Fat38.9 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate71.7 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein11.3 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Haal de ribeye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Mais en paprika bakken
2

Verwijder de bladeren en draden van de maiskolf. Smeer de maiskolf in met een klontje boter per persoon en bestrooi met peper en zout. Leg de laatste 20 minuten de maiskolf tussen de krieltjes in de oven. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in lange reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Chimichurri maken
3

Ris de blaadjes oregano van de takjes. Snijd de koriander, oregano en bladpeterselie zeer fijn. Meng in een kleine kom de verse kruiden met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1tl rodewijnazijn, en indien je van pittig houdt 1/8 tl chiliflakes per persoon, peper en zout. Meng goed door en laat staan tot serveren.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de paprikareepjes met de komkommer en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Ribeye bakken
5

Bestrooi beide zijden van de ribeye met peper en zout en wrijf het er goed in. Verhit in een koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op hoog vuur en bak de ribeye, zodra de pan goed heet is, 2 - 4 minuten per kant. Haal hem uit de pan, verpak de ribeye in aluminiumfolie en laat nog even rusten.

Serveren
6

Schep de maiskolf en krieltjes op de borden. Serveer de paprikasalade ernaast en garneer deze met de zure room. Snijd de ribeye tegen de draad in in reepjes en garneer het vlees met de chimichurri.

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds