Skip to main content
Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen

4.4
(69)
Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soja
Tarwe
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Star anise

0.24 teaspoon

Ground cinnamon

1 piece

Garlic

2 teaspoon

Fresh ginger

1 sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Romano pepper

⅓ bunch

Scallions

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Lime

80 g

Portobello mushroom

½ piece

Onion

70 g

Rice noodles

90 g

Shrimp

10 g

Mint, coriander & Thai basil

10 g

Unsalted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories659 kcal
Energy (kJ)2757 kJ
Fat31.7 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate75.4 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein14.1 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Soup pan or large pan with lid
Small Bowl
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een droge soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de steranijs en kaneel toe aan de pan en verhit 3 - 4 minuten tot de aroma's vrijkomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de helft van de knoflook en de gember toe en fruit 1 - 2 minuten.

Koken en snijden
2

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de bouillon 25 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper fijn op dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan natriumarme bouillon of gebruik minder van Vietnamese saus en sojasaus en voeg eventueel aan het einde naar smaak extra toe.

Portobello bakken
3

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1-2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7-8 minuten, of totdat de sappen van de portobello vrijkomen. Blus met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en laat op laag vuur nog 4-5 minuten staan.

Garnalen bakken
4

Haal de gember en steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur nog 4-6 minuten koken. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.

Soep afmaken
5

Snijd intussen ook de verse kruiden fijn. Voeg als laatste de portobello, ui en garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog 1/2 minuut. 

Serveren
6

Schenk de pho in de kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, portobello, verse kruiden en pinda's.

This week's must-try HelloFresh recipes