The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Star anise
0.24 teaspoon
Ground cinnamon
1 piece
Garlic
2 teaspoon
Fresh ginger
1 sachet(s)
Vietnamese-style sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
½ piece
Romano pepper
⅓ bunch
Scallions
¼ piece
Red chili pepper
¼ piece
Lime
80 g
Portobello mushroom
½ piece
Onion
70 g
Rice noodles
90 g
Shrimp
10 g
Mint, coriander & Thai basil
10 g
Unsalted peanuts
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¾ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een droge soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de steranijs en kaneel toe aan de pan en verhit 3 - 4 minuten tot de aroma's vrijkomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de helft van de knoflook en de gember toe en fruit 1 - 2 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de bouillon 25 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper fijn op dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan natriumarme bouillon of gebruik minder van Vietnamese saus en sojasaus en voeg eventueel aan het einde naar smaak extra toe.
Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1-2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7-8 minuten, of totdat de sappen van de portobello vrijkomen. Blus met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en laat op laag vuur nog 4-5 minuten staan.
Haal de gember en steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur nog 4-6 minuten koken. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Snijd intussen ook de verse kruiden fijn. Voeg als laatste de portobello, ui en garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog 1/2 minuut.
Schenk de pho in de kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, portobello, verse kruiden en pinda's.