Skip to main content
Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus
Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Romige champignons en pompoenpuree

4.3
(60)
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ sprig

Fresh rosemary

125 g

Mushrooms

150 g

Diced pumpkin

100 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

150 g

Turkey role stuffed with serranoham and cranberry

40 g

Cranberry chutney

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

50 milliliters

Low sodium beef stock

2 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories987 kcal
Energy (kJ)4131 kJ
Fat73.4 g
Saturated Fat36.5 g
Carbohydrate65.9 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein12.6 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
High-Sided Bowl
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Stick Blender
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 2 cm.Snipper de ui. Ris de rozemarijn van het takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pompoen roosteren
2

Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 - 40 minuten of tot hij zacht is. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kalkoenrollade in 3–6 minuten rondom bruin.

Aardappelen bakken
3

Leg de rollade in een ovenschaal maar bewaar de koekenpan met bakvet. Bak de kalkoenrollade 20-30 minuten in de oven. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een sateprikker in het dikste gedeelte steekt. Verhit ondertussen een andere hapjespan met 1 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de gekookte aardappel, rozemarijn en 1/3 van de knoflook toe. Bak in 10-12 minuten krokant.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de koekenpan van de kalkoenrollade op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en 1/3 van de knoflook 2-3 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Roer goed door en laat 8-10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en laat op laag vuur pruttelen tot alles klaar is.

Champignons bakken
5

Verhit een koekenpan met 1/2 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak de champignons 4 - 6 minuten op hoog vuur. Blus af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg 50 ml slagroom per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur staan tot alles klaar is.

Serveren
6

Voeg de gebakken pompoenblokjes toe aan een hoge kom met de overige slagroom en pureer glad met een staafmixer. Snijd de kalkoenrollade in plakken en serveer met de rozemarijnaardappelen, de champignons, de pompoencrème en de cranberry-balsamicosaus. Garneer met de stukjes walnoot.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes