Skip to main content
Luxe kalfsstoof met ovenfriet
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade

4.4
(372)

Niks lekkerder dan een stoofpotje tijdens een frisse herfstavond! Het kalfsvlees dat je daar vandaag voor gebruikt is al voorgestoofd, zodat het niet uren meer op het vuur hoeft te staan voor een mals resultaat. Bij een stoof kunnen frieten natuurlijk niet ontbreken. De witlofsalade zorgt voor de nodige frisheid.

Allergens:
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Carrot

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

150 g

Veal stew

2.5 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

1 piece

Bay leaf

40 g

Cranberry chutney

2.5 g

Fresh curly parsley

1 piece

Endive

½ piece

Pear

¼ piece

Lemon

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

15 g

Raisins

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

125 milliliters

Low sodium beef stock

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories802 kcal
Energy (kJ)3354 kJ
Fat47.8 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate76.1 g
Sugar30.6 g
Dietary Fiber17.7 g
Protein11.5 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole
Lid

Cooking Steps

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 35 – 40 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin. Schep halverwege om.

Snijden en bakken
2

Weeg ondertussen de peen af en snijd de peen in zeer kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm 1 el roomboter per persoon in een diepe hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 2 – 3 minuten. Voeg de peen toe en bak 6 – 8 minuten mee.

Stoof maken
3

Zet het vuur laag en voeg de kalfsstoof, de bouillon, de takjes tijm, het laurierblad, de cranberrychutney en de mosterd toe aan de hapjespan.

Stoven
4

Breng de kalfsstoof aan de kook en laat 15 minuten, afgedekt, zachtjes stoven. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en verhoog het vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in wanneer hij te nat blijft. Haal de takjes tijm en het laurierblad weer uit de stoof.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd de witlof en de peer in fijne reepjes en meng ze in een saladekom (zie tip). Pers de citroen uit. Meng per persoon 1/4 deel van de mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap per persoon met de witlof. Voeg de peer, de rozijnen en de helft van de krulpeterselie toe aan de witlofsalade. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Is de peer in jouw box hard? Rasp deze dan fijn, of schaaf in zeer dunne plakjes.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade erop. Schep de kalfsstoof erbij, garneer met de rest van de krulpeterselie en serveer met de ovenfrietjes en overige mayonaise.

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds