Skip to main content
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek
Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

Rijstschotel met gehakt, groente en krokant spek

met bosui en cashewnoten

3.9
(1,2K)

USPs: Simpel maar smaakvol wokgerecht met een heerlijk zoute crunchy topping van bosui, spekblokjes en cashewnoten

Tags:
Family
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Brown rice

1 piece

Garlic

0.16 bunch

Scallions

100 g

Pork mince

g

Vegetable mix with cabbage

(May be present: Selderij)

200 g

Vegetable mix

1 slice

Bacon

10 g

Salted cashews

1 piece

Thai wok paste

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories99 kcal
Energy (kJ)415 kJ
Fat3.5 g
Saturated Fat0.4 g
Carbohydrate11 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein2.8 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui fijn - bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.

Wokken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en bak het witte deel van de bosui samen met de knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het varkensgehakt toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten. Voeg ook de groenten toe en bak nog 6 - 8 minuten.

Spek bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de plakjes ontbijtspek in 6 - 8 minuten krokant. Hak ondertussen de cashewnoten fijn.

Rijst toevoegen
4

Voeg de wokpasta en de rijst toe aan de wok en schep goed door. Bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Cashews bakken
5

Verkruimel het krokantgebakken ontbijtspek. Meng het groene deel van de bosui en de cashewnoten door het spek en bak nog 1 - 2 minuten in de koekenpan.

Serveren
6

Verdeel de rijst en het groentemengsel over de borden. Garneer met het spek, de cashewnoten en het groen van de bosui.

This week's must-try HelloFresh recipes