Skip to main content
Pokébowl met garnalen en avocado
Pokébowl met garnalen en avocado

Pokébowl met garnalen en avocado

2 porties | met sriracha-mayo en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zelf een pokébowl op tafel zetten? Met dit recept wordt dat een eitje! Je maakt de rijstbowl af met srirachamayo, avocado, garnalen, zoetzure wortel-koolmix en furikake.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Mosterd
Soja
Ei
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Wittekool en wortel

50 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Mosterd, Soja, Ei)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe, Sesamzaad)

160 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2590 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels3.9 g
Eiwitten18.9 g
Zout1.3 g
Potassium351.2 mg
Calcium21 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng 350 ml water met een snufje zout aan de kook in een pan en kook de sushirijst 12 - 15 minuten op laag vuur.
  • Zet daarna het vuur uit en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
Garnalen bakken
2
  • Meng in een kom 1 el witte balsamicoazijn met 1 tl suiker.
  • Voeg de slamix toe aan de kom en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.
  • Verhit een ruime scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de garnalen in 2 - 3 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
3
  • Roer de rijst los met een vork en roer de overige witte balsamicoazijn en suiker erdoor.
  • Verdeel de rijst over kommen en beleg met de garnalen, komkommer, avocado en koolmix.
  • Besprenkel met de sriracha-mayo en garneer met de furikake.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders