Gebakken camembert in bladerdeeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken camembert in bladerdeeg

Gebakken camembert in bladerdeeg

om te delen | met ontbijtspek, ui en tijm

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze mini-kaasfondue van ovengebakken camembert en een topping van bacon, tijm, ui en knoflook serveer je als één geheel met de bladerdeegstengels!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

240 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

4 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4296 kJ
Energie (kcal)1027 kcal
Vetten69.1 g
waarvan verzadigd40.5 g
Koolhydraten58.2 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels4 g
Eiwitten37.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd het spek grof.
  • Ris de blaadjes van de tijm. 
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het spek en de ui 3 - 4 minuten. 
  • Voeg in de laatste minuut de knoflook en 3/4 van de tijmblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Kerf ondertussen de camembert in en vul met de overige tijmblaadjes.
3
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg vanaf het midden in stroken. 
  • Leg een beetje van het ui-spekmengsel op elke strook.
  • Draai elke strook twee keer, wisselend linksom en rechtsom.
4
  • Bak de camembert en het bladerdeeg 14 - 16 minuten in de oven.
  • Leg de camembert op een serveerschaal. 
  • Besprenkel met de honing.