Skip to main content
Gebakken camembert in bladerdeeg
Gebakken camembert in bladerdeeg

Gebakken camembert in bladerdeeg

om te delen | met spekreepjes, ui en tijm

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze mini-kaasfondue van ovengebakken camembert en een topping van bacon, tijm, ui en knoflook serveer je als één geheel met de bladerdeegstengels!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

240 gram

Franse camembert

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse tijm

50 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4404 kJ
Energie (kcal)1053 kcal
Vetten67.1 g
waarvan verzadigd39.9 g
Koolhydraten72.7 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels8 g
Eiwitten38.7 g
Zout3.3 g
Potassium192.5 mg
Calcium33 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Ris de blaadjes van de tijm. 
Ui en spek bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en ui 3 - 4 minuten. 
  • Voeg in de laatste minuut de knoflook en 3/4 van de tijmblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Kerf ondertussen de camembert in en vul met de overige tijmblaadjes in de openingen.
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat met bakpapier.
Bakken en serveren
3
  • Leg de camembert in het midden van het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg vanaf het midden in 12 stroken. 
  • Leg een beetje van het ui-spekmengsel op elke strook. Draai elke strook twee keer, wisselend linksom en rechtsom.
  • Bak 14 - 16 minuten in de oven.
  • Leg de camembert op een serveerschaal en besprenkel met de honing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders