Skip to main content
Loaded zoete aardappel met spekjes en smokey zure room
Loaded zoete aardappel met spekjes en smokey zure room

Loaded zoete aardappel met spekjes en smokey zure room

met avocado, varkensgehakt, tomaat en limoen

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

50 gram

Spekreepjes

100 gram

Varkensboerengehakt

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Little gem

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Biologische zure room

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4649 kJ
Energie (kcal)1111 kcal
Vetten67 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten85.6 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels16.9 g
Eiwitten36.1 g
Cholesterol30 mg
Zout3.4 g
Trans Fat0.3 g
Potassium520.5 mg
Calcium87.3 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Zeef
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Zoete aardappel bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel grondig en prik er gaatjes in met een vork. Halveer door de lengte. Besprenkel een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de zoete aardappel op de bakplaat met bakpapier met de snijkant naar beneden. Besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen zijn.

Mais bakken
2

Ga verder met het recept zodra de zoete aardappel nog 25 minuten moet bakken. Rasp de limoen en snijd in 6 partjes. Laat de mais uitlekken. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten. Roer regelmatig door. Blus af met het sap van 1 limoenpartje per persoon. Voeg toe aan een saladekom.

Vlees bakken
3

Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes, het gehakt, het witte gedeelte van de bosui en de helft van het gerookte paprikapoeder 6 - 8 minuten. Hak ondertussen de sla grof en snijd de tomaat in blokjes.

Avocado snijden
4

Meng in een kleine kom de zure room samen met de limoenrasp en het overige gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Serveer de avocado op borden en pers 1 limoenpartje per persoon erover uit. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de sla en tomaat toe aan de saladekom en meng goed met de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de zoete aardappel met de snijkant naar boven en de avocado ernaast. Verdeel de spekreepjes, het gehakt en de zure room eroverheen. Garneer met het groene gedeelte van de bosui. Serveer de salade de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

met noedels, verse gember en pinda's
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise
Rode curry met bloemkool en feta

Rode curry met bloemkool en feta

met spinazie, linzen en zilvervliesrijst
Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

met feta, knoflookmayonaise en gemengde salade
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt
Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen
Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen

met een zelfgemaakte jus
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen