AP - Italian

AP - Italian

Allergens:
Milk
•Rye
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Eggplant

1 piece

Onion

1 piece

Bell pepper

200 g

Passata

30 g

Leccino olives

20 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

20 g

Capers

1 bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

10 g

Fresh basil & oregano

50 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

125 g

Red cherry tomatoes

100 g

Ricotta

130 g

Taleggio

1 piece

Lemon

1 bulb(s)

Buffalo mozzarella

2 piece

Tomato

2 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

20 g

Fresh basil

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2225 kJ
Calories532 kcal
Fat20.2 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate62.5 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein20.1 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Voeg toe aan een bakplaat met bakpapier. Voeg 2 el olijfolie en 1 tl zout toe en meng goed. Bak de aubergine 20 - 25 minuten in de oven. 
  • Snijd de ui fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Hak de olijven.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de passata, kappertjes en olijven toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de aubergine toe en laat nog 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Hak de peterselie grof. Garneer de caponata met de peterselie. 
2
  • Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal. Voeg 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout toe. Bak 15 - 20 minuten. 
  • Snijd de verse oregano en basilicum fijn. Voeg de burrata, crème fraîche en verse kruiden toe aan een kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
  • Garneer met de helft van de cherrytomaten. 
3
  • Snijd de broodjes in 4 sneetjes per broodje en bak 5 - 8 minuten in de oven. 
  • Verdeel de ricotta over de ciabatta. Garneer met de overige cherrytomaten. 
  • Rasp de citroen. Garneer de bruschetta met de citroenrasp. 

 

-> misschien ook bruschetta met taleggio? @Saar, wat denk jij? 

4
  • Snijd de tomaten in plakken. 
  • Snijd de buffelmozzarella in stukken. 
  • Verdeel de tomaten en mozzarella om en om op een serveerschaal. 
  • Garneer de caprese met de verse basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. 
5
6