Skip to main content
Huevos rancheros met tortillachips
Huevos rancheros met tortillachips

Huevos rancheros met tortillachips

met avocadodip, witte kaas en verse koriander

Dit veelzijdige ontbijt heeft zijn weg gevonden van de Mexicaanse ranch (vandaar huevos rancheros) naar hippe brunchtafels en zelfs de dinertafel.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

70 gram

Mais in blik

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Witte kaas

40 gram

Avocadodip

40 gram

Sweet chili tortillachips

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4162 kJ
Energie (kcal)995 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten107.8 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels23.4 g
Eiwitten34.2 g
Zout3.5 g
Potassium98.8 mg
Calcium15.6 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. 
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en kook de rijst 8 minuten.
  • Haal vervolgens de pan van het vuur, voeg de zwarte bonen toe en laat 5 minuten afgedekt staan.
Salsa maken
2
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de mais, tomaat en koriander met de wittewijnazijn en het groene gedeelte van de bosui. 
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Eieren bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Verkruimel de witte kaas en verdeel over de pan (zie Tip). 
  • Breek het ei over de kaas in de pan en bak tot het ei gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.

Serveren
4
  • Meng de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de bonen en rijst.
  • Verdeel het geheel over de borden. Leg het gebakken ei met witte kaas, de salsa en de avocadodip erbovenop.
  • Serveer met de tortillachips.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise
Rode curry met bloemkool en feta

Rode curry met bloemkool en feta

met spinazie, linzen en zilvervliesrijst
Milde groentecurry met gehaktballen

Milde groentecurry met gehaktballen

met bloemkoolrijst en kokosmelk
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

met belegen kaas en een frisse salade
Biefstukpuntjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

Biefstukpuntjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

met rode puntpaprika, rijst en komkommer
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Witte asperges met ham en een gekookt eitje

Witte asperges met ham en een gekookt eitje

met aardappelen en ravigotesaus
Indiase curry met bloemkool en paneer

Indiase curry met bloemkool en paneer

met rijst, kikkererwten en verse koriander
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

Zelfgemaakte tonijnburger met kappertjes en augurk

met krieltjes, tomaat-komkommersalade en mayonaise
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

Gemarineerde varkenshaasreepjes met gebakken rijst

met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer
Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

met mais, tomaat en zwarte bonen
Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

Frisse krieltjessalade met gerookte makreel en bietjes

met appel, dille en een gekookt eitje

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen