Pakjes en zakjes zijn nergens voor nodig: vandaag maak je zelf een roomsaus voor de lasagne. De basis van de saus is een roux van boter en bloem die je kort gaart. Daaraan voeg je bouillon, kookroom, spinazie, rozemarijn en oude kaas toe. De plakken aubergine vormen een stevige vulling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Gedroogde rozemarijn
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
¼ pak(ken)
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Oude kaasvlokken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
200 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
1 el
Bloem
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal ½ cm dik.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
Voeg de bloem toe aan de pan en bak al roerend 2 minuten op middellaag vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg de gedroogde rozemarijn toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.