Caserecce met kipgehaktballetjes in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caserecce met kipgehaktballetjes in roomsaus

Caserecce met kipgehaktballetjes in roomsaus

Met spinazie en cherrytomaatjes

Dit pastagerecht is een echte allemansvriend. Je maakt het met room, tomaat, spinazie en kipgehaktballetjes. Onze slager heeft dit gehakt al voor je op smaak gebracht met kruiden als oregano en rozemarijn, wat onze balletjes extra lekker maakt.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 tl

Paprikapoeder

¼ pak(ken)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3243 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels13 g
Eiwitten41 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de caserecce. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Caserecce koken
2

Kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Gehaktballetjes draaien
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de kipgehaktballetjes, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui en knoflook toe.

Saus maken
4

Voeg de cherrytomaten, paprikapoeder en kookroom toe aan de wok of hapjespan en breng afgedekt aan de kook.

Spinazie toevoegen
5

Scheur vervolgens de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en roer tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Serveren
6

Verdeel de caserecce en de saus met de kipgehaktballetjes over de borden.