Skip to main content
Broodje kipburger met mais-komkommersalade
Broodje kipburger met mais-komkommersalade

Broodje kipburger met mais-komkommersalade

met bierbostelbroodje en chilimayonaise

3.8
(186)

Nieuw in je box! Deze kipburger caprese bevat zongedroogde tomaat en mozzarella. De burger dankt zijn naam aan het culinaire Italiaanse eiland Capri.

Labels:
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipburger caprese

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mais in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat: Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3449 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten34.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipburger 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Bakken
2
  • Voeg de ui en de rode peper toe aan de koekenpan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomaat, mais, komkommer en sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en beleg met de kipburger en ui. Top af met wat chilimayonaise.
  • Meng de overige chilimayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders