Skip to main content
Indonesische stijl kipsaté met pittige boontjes en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische stijl kipsaté met pittige boontjes en garnalen

Indonesische stijl kipsaté met pittige boontjes en garnalen

met kroepoek, atjar en pindasaus

Met dit recept tover je 336 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipsatéblokjes

60 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

60 gram

Pindasaus

(Bevat: Pinda's, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

15 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat: Schaaldieren Kan bevatten: Weekdieren, Vis)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

2 el

Wittewijnazijn

2 el

Water voor saus

naar smaak

Rietsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4487 kJ
Energie (kcal)1072 kcal
Vetten42.9 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten116.6 g
waarvan suikers38.1 g
Vezels14 g
Eiwitten49.3 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Satéprikkers
Grillpan of koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Meng in een kom de ketjap met de kipsatéblokjes. Laat marineren tot later gebruik.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes.
  • Voeg de komkommer toe aan een andere kom samen met de wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Breng op smaak met peper, zout en rietsuiker.
Snijden
2
  • Kook de bruine snelkookrijst 10 - 11 minuten. Giet daarna af en roer de Surinaamse kruiden door de rijst. Laat, afgedekt, uitstomen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer.
  • Snijd de rode peper en knoflook fijn (zie Tip).
  • Snipper de ui.

Tip: Wil je de sperziebonen pittig? Gebruik dan de hele rode peper. Wil je de boontjes mild qua pittigheid, gebruik dan de helft van de rode peper.

Groenten bakken
3
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de rode peper en ui 1 minuut.
  • Voeg de sperziebonen toe en roerbak 1 - 2 minuten op hoog vuur.
  • Blus de sperziebonen af met 50 ml water per persoon. Laat, afgedekt,  5 - 7 minuten stomen.
Kip bakken
4
  • Reig de kip, in een golvende beweging, aan de spies voor extra stevigheid. 
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipsaté 2 - 3 minuten per kant, of tot de kip gaar is. 
Garnalen bakken
5
  • Haal de deksel van de pan met de sperziebonen, voeg de knoflook toe en roerbak het geheel 1 minuut op hoog vuur. 
  • Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de garnalen toe en de Javaanse wokpasta.
  • Bak 2 - 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. 
  • Verhit een steelpan op laag vuur en verwarm de pindasaus.
Serveren
6
  • Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de kipsaté, de pittige sperziebonen en de garnalen ernaast.
  • Serveer de zoetzure komkommer en kroepoek ernaast.
  • Garneer de rijst en kipsaté met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!