Skip to main content
Entrecote met zelfgemaakte kruidenboter

Entrecote met zelfgemaakte kruidenboter

met geroosterde broccolini en cherrytomaten

Entrecote wordt gewaardeerd om zijn dooradering - de vetstrepen die smelten tijdens het koken - waardoor dit stuk vlees extra sappig en mals is.

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Entrecote

200 gram

Aardappelschijfjes

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Bimi broccoli

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

30 gram

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water voor saus

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3811 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten62.4 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten44.7 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten37.1 g
Zout0.8 g
Potassium486.8 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.7 mg
Kleine kom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Voeg de helft van de roomboter toe aan een kleine kom en houd apart voor later gebruik.

Tip: Voor het beste resultaat doe je dit 30 - 60 minuten voordat je begint met koken. Haal uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. 

Mengen
2
  • Voeg de aardappelen en 2/3 van het paprikapoeder toe aan een kom. 
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. 
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak in 14 - 16 minuten goudbruin in de oven.
  • Meng in een andere kleine kom de mayonaise met het overige paprikapoeder en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus. 
Groenten bakken
3
  • Snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Voeg de paprikareepjes, broccolini en cherrytomaten toe aan een ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Rooster 6 - 8 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Laat de puntjes van de broccolini eventueel een beetje donker worden - dit zorgt voor meer smaak. 

Kruidenboter maken
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Voeg de knoflook en 2/3 van de verse kruiden toe aan de achtergehouden roomboter (zie Tip). 
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed. 

Tip: Houd je niet van rauwe knoflook? Bak deze dan mee met de entrecote.

Entrecote bakken
5
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak, wanneer de roomboter goed heet is, de entrecote 2 - 4 minuten per kant (zie Tip).
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de entrecote eventueel iets langer of korter, afhankelijk van hoe je deze het liefst eet.

Serveren
6
  • Verdeel de aardappelen over de borden en besprenkel met de paprikamayonaise.
  • Snijd de entrecote, tegen de draad in, in plakken en leg ernaast.
  • Verdeel de kruidenboter over de entrecote en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de geroosterde groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders